اشک ریزی بیش از اندازه(یا همان اپیفورا)، اگر درمان نشود ممکن است باعث سلولیت و آبسه کیسه اشکی ودر نهایت آسیب به چشم و نیز آسیب به پوست حساس ناحیه ی پلک شود. یک چشم سالم، در حالت عادی برای جلوگیری از خشک شدن سطح رویی چشم ، اشک تولید میکند. وقتی این اشک ها روی سطح چشم ترشح میشوند، با بسته شدن پلک بر روی تمام غشاء چشم پخش شده و به سمت سیستم خشکسازی چشم یا همان مجرای اشک و بینی(nasolacrimal) فرستاده میشوند.
اگر مجرای اشک گرفته باشد، ممکن است کیسه ی اشکی عفونت کند. این گرفتگی و عفونت احتمالی می تواند به همه ی قسمت های مجرای اشکی سرایت کند اما معمولا داخل کیسه ی نازولاکریمال(اشک و بینی) رخ میدهد.
وقتی مجرای اشکی-بینی شما مسدود میشود، به جز ریزش اشک از چشم، علائمی همچون تخلیه ی مداوم مخاط، التهاب و قرمزی گوشه ی داخلی چشم، و سوزش و خارش، و یا آسیب های دیگری بیمار را درگیر می نماید.این بیماری اغلب با یک سری آنتی بیوتیک بهبود پیدا میکند، اما عمل جراحی درمان دائمی و مطمئن تری ست.
اگر کیسه اشک بخاطر گرفتگی مجرای اشکی دچار عفونت شده باشد، در این مورد عمل جراحی به شدت توصیه میشود.
راههای درمانی این نوع بیماری یک روش اکسترنال یا همان برش پوستی می باشد و روش دیگر آندوسکوپی می باشد این جراحی از سرخ شدن دوباره ی گوشه ی چشم و التهاب دردناک آن جلوگیری میکند
در این جراحی (با روش آندوسکوپی) که یک شیوه جدید درمانی محسوب می شود، برای عبور اشک از چشم به بینی، مسیر تازه ای به وجود می آورند.
در اکثر جراحی های آندوسکوپی خارجی از نوعی داروی بی حسی موضعی، و در برخی دیگر از آنها فقط از یک داروی بیهوشی معمولی استفاده میکنند.
عمل جراحی داخلی را اصولا دو جراح انجام میدهند ؛ یک متخصص جراحی چشم، و یک متخصص جراحی گوش و حلق و بینی. در این روش، گاهی باید دیواره ی جداکننده ی دو سوراخ بینی را صاف کنیم تا لوله ی آندوسکوپی بتواند به سمت یکی از سوراخ ها خم شود، در غیر این صورت خیلی به سختی میتوان این عمل را انجام داد.
بیشتر بیمارهایی که این عمل را انجام میدهند، همان روز مرخص میشوند اما تعداد خیلی کمی را هم ممکن است به مدت یک شب در بیمارستان نگه دارند.
در این روش جراحی با کمک آندوسکوپ از راه بینی ابتدا مشکلات داخل بینی را بر طرف و سپس مجرای اشکی جدیدی ایجاد می شود بدون آنکه برشی از راه پوست ایجاد و اسکاری باقی بماند.
به عبارت دیگر، عمل جراحی انسداد مجرای اشکی بالغین به روش اندوسکوپیک یا Endoscopic DCR، تکنیکی قابل قبول در درمان انسداد مسیر بینی اشکی است.
این عمل جراحی مسیری برای تخلیه مستقیم اشک از کیسه اشکی به داخل حفره بینی می گشاید و طی جراحی قسمت مسدود شده مجرای اشکی به بینی تغییر می کند. باید توجه داشت انسداد اکتسابی مجرای اشکی به بینی، اختلالی نسبتاً شایع است.